Ministrul Justiției l-a propus pe Călin Nistor pentru funcția de adjunct al DNA

Ministrul Justiției l-a propus pe Călin Nistor pentru funcția de adjunct al DNA
Publicat: 26/04/2013, 17:11
Actualizat: 29/04/2015, 20:42

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, l-a propus pe procurorul Călin Nistor pentru funcția de adjunct al DNA. Călin Nistor este în prezent procuror-șef interimar al DNA. Ministerul Justiției precizează că procurorul Nistor a fost propus pentru acestă funcție pentru că a „dobândit o experiență semnificativă atât în ceea ce privește urmărirea penală, cât și activitatea managerială”. Premierul Victor Ponta i-a mai propus lui Călin Nistor aceeași poziție însă acesta a refuzat propunerea.

„Ministrul Justiției a transmis astăzi, 26 aprilie 2013, Consiliului Superior al Magistraturii, propunerea pentru numirea în funcția de procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție a domnului Călin Nistor”, a anunțat Ministerul Justiției.

Premierul Victor Ponta a propus-o în urmă cu o lună pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al DNA.Pe lângă funcția de procuror-șef, și procuror-șef adjunct, ministrul Justiției va trebui să mai facă nominalizări pentru încă o poziție de adjunct în cadrul DNA, dar și pentru cele de șefi de secție. Funcțiile de șefi de secție fiind unele esențiale în activitatea DNA.

Procurorul Călin Nistor, delegat la conducerea DNA, a anchetat în cei șapte ani în care activează la DNA peste 45 de dosare de corupție. Antonie Solomon (ex-PDL), Constantin Nicolescu (PSD), Ionel Manțog (ex-PNL), Dinel Staicu sau Cornel Penescu sunt câțiva dintre politicienii și personalitățile trimise în judecată de procurorul Călin Nistor. În niciunul dintre dosarele sonore investigate de actualul șef al DNA, instanțele nu i-au achitat pe inculpați și nici nu au returnat dosarele. Procurorul Călin Nistor a fost nominalizat de procurorul general Daniel Morar drept unul dintre cei care pot conduce DNA.

Procurorul Călin Nistor are o vechime în magistratură de 17 ani. S-a alăturat structurii DNA pe 1 ianuarie 2006, iar de atunci a instrumentat peste 45 de dosare. În 2008, a fost numit procuror-șef al DNA Pitești. Călin Nistor a mai activat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgășani și Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Călin Nistor a mai lucrat și patru ani ca avocat.

Potrivit datelor oficial puse la dispoziție de către DNA, în dosarele instrumentate de către Serviciul Teritorial Pitești, instanțele nu au dispus achitări sau restituirea dosarelor. Într-un interviu consemnat în cartea „Eu votez DNA! – De ce merită să apărăm instituțiile anticorupție”, semnată de Cristian Ghinea, procurorul Călin Nistor declara că din 2008 nu înregistrat la DNA Pitești nici o achitare în dosarele de corupție.

Inspecția Judiciară a verificat și modul în care DNA Pitești a funcționat sub conducerea procurorului Călin Nistor. În rapoartele Inspecției Judiciare se arată că „activitatea desfășurată în perioada 2011 – primul trimestru 2012 poate fi apreciată ca fiind bună”. Inspecția Judiciară a constat că la DNA Pitești nu s-au constatat achitări sau restituiri de dosare. Inspecția Judiciară a mai reținut și că s-au concentrat pe dosarele complexe, dar și că au dat dovadă de inițiativă, multe din cauze pronind de la sesizări din oficiu.

Pe lângă aceste calificative oficiale, Călin Nistor a fost și unul dintre procurorii pe care procurorul general Daniel Morar i-a indicat drept eligibil pentru a conduce DNA. „Am mai spus despre colegii mei de la structura centrală (procurorii care au dus greul bătăliei anticorupție) – Doru Țuluș, Lucian Papici, de colegii din structurile teritoriale – Călin Nistor de la Pitești, Elena Botezan de la Cluj, de Laura Oprean, care acum conduce DNA-ul din postura de interimar… Sunt oameni care s-au expus în toți acești ani. Sunt oameni care au rezistat presiunilor în toți acești ani, au făcut dosare importante și au obținut și rezultate în instanță. Sunt oameni, cum ar veni, care s-au validat”, a declarat Daniel Morar într-un interviu la DigiTV.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Clujenii s-au trezit cu panouri prin care sunt îndemnaţi să se mute în Bacău. "Chiria...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Pensie crescută pentru românii care au lucrat în condiții speciale. Când intră în vigoare legea
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Mâncarea care te bagă în spital. A fost retrasă de urgență
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Cei mai noi sateliți Starlink emană și mai multe radiații decât versiunile anterioare